IPS Calinic despre alegerea numelui unui copil: Personal sunt pentru însemnarea pruncului cu nume de sfinți


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a răspuns unui credincios care avea mai multe nelămuriri legate de atitudinea adoptată când se trece pe lângă o biserică sau un cimitir, despre ceea ce ar trebui să facă o femeie în „perioada necurățeniei” sau despre cum se alege numele unui nou născut din punct de vedere ortodox .

„Când treceți pe lângă o biserică, însemnați-vă cu semnul Sfintei Cruci și gândiți-vă la cei vii, dragi sufletului dumneavoastră. Întocmai faceți și atunci când treceți pe lângă un cimitir, gândiți-vă la cei plecați la Domnul din neamul dumneavoastră”, a răspuns IPS Calinic.

În ceea ce privește femeia aflată în perioada necurățeniei, înaltul ierarh a spus că aceasta va împlini cele rânduite de duhovnicul ei.

Totodată, IPS Calinic a arătat că în ceea ce privește alegerea numelui unui nou născut acesta se face de familie.

„Numele pruncului, de regulă, îl hotărăște familia. În foarte rare cazuri numele pruncului este ales de părinți în consultare cu frățiorii mai mari ai acelui prunc, desigur, dacă îi are. Personal sunt pentru însemnarea pruncului cu nume de sfinți”, a răspuns IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de