SJU Suceava: Un copil de șapte ani a fost diagnosticat cu botulism după ce a consumat o conservă din comerț. Femeia cu botulism care a stat trei săptămâni în ATI va fi externată


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, a anunțat, luni, că un copil în vârstă de șapte ani a fost diagnosticat cu botulism după ce a consumat o conservă din comerț.

El a spus că în urmă cu aproximativ o săptămână a fost diagnosticat cu botulism un copil de 7 ani care a fost adus de părinți la spital pentru disfonie, disfagie , ptoză palpebrală,  după ce a consumat o conservă din comerț.

În urma administrării serului antibotulinic pacientul a avut o evoluție bună cu remiterea simptomelor urmând să fie externat luni.

Copilul nu a necesitat internare în secția de ATI, a precizat Dan Teodorovici.

El a mai anunțat că tot în cursul zilei de luni urmează să fie externată și pacienta cu botulism care a fost spitalizată trei săptămâni în ATI.

Potrivit dr. Dan Teodorovici, pacienta cu botulism din ATI a avut evoluție favorabilă și că după aproximativ trei săptămâni de spitalizare în secția de ATI, a fost transferată pe secție și urmează să fie externată în cursul zilei de luni.

La sfârșitul lunii iunie medicii aveau un prognostic rezervat în cazul femeii cu botulism după ce la 48 de ore de la administrarea serului antibotulinic, starea pacientei nu s-a îmbunătățit, prezentând chiar un episod de insuficiență respiratorie severă care a necesitat ventilație non invazivă.

„Vrem să atragem atenția populației la consumul de conserve incorect procesate și depozitate, în general cele făcute acasă. Botulismul este o boală infecțioasă gravă,  cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicații grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces. Ca și măsură preventivă, aceasta toxină poate fi distrusă prin fierberea alimentelor și apei 10 minute la 100 de grade Celsius”, a precizat dr. Dan Teodorovici.


Intră acum și în grupul de