Șoferul ucrainean care a provocat accidentul grav de la Ipotești va fi cercetat pentru ucidere din culpă. Șoferul grav rănit a murit la spital


Intră acum și în grupul de

Șoferul ucrainean de 30 de ani care a intrat cu autoturismul în mașina unui sucevean din Ipotești va fi cercetat pentru ucidere din culpă după ce șoferul grav rănit a murit în noaptea de duminică spre lui la spital.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu a declarat, luni, că în cursul serii precedente, la Spitalul Județean Suceava a decedat victima accidentului rutier din data de 04.06.2022 de pe raza comunei Ipotești.

El a reamintit că accidentul a fost provocat de un șofer ucrainean aflat sub influența băuturilor alcoolice, după eveniment acesta fiind reținut pentru 24 ore și ulterior arestat pentru 30 zile.

La acest moment, șoferul ucrainean este sub măsura controlului judiciar.

„Se va proceda la schimbarea încadrării juridice a faptei din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă, urmând a se dispune prin unitatea de parchet competentă”, a menționa comisar șef Ionuț Epureanu.

Reamintim că un bărbat de 42 de ani din Ipotești circula regulamentar, în data de 4 iunie pe DJ 208 A din Ipotești la volanul unui autoturism Dacia Logan și a efectuat un viraj la dreapta spre poarta locuinței sale când mașina sa a fost lovită puternic de un autoturism Mitsubishi Outlander condus de un ucrainean de 30 de ani.

Poliția a stabilit că ucraineanul care circula pe un drum în aliniament, a intrat în depășirea unui autoturism Ford Focus, care se deplasa în fața sa în aceeași direcție de mers, după care a intrat în coliziune cu autoturismul Dacia Logan, condus regulamentar din sensul opus de mers.

În urma coliziunii cu autoturismul marca Dacia Logan, a fost proiectat în gardul locuinței sale, după care s-a oprit pe acostamentul neconsolidat situat pe partea dreaptă, avand în vedere direcția sa de deplasare.

În urma impactului au fost răniți cei doi șoferi și pasagerii din cele două mașini.

Cel mai grav a fost rănit șoferul din Dacia Logan care a fost transportat în comă la SJU Suceava și a fost internat la Chirurgie ATI, iar în noaptea de duminică spre luni a murit.

Șoferul ucrainean, Ruslan Lutytskyi, a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind  0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind 2,17 mg/l alcool pur în sânge.


Intră acum și în grupul de