Salvați Copiii deschide în Suceava un Centrul de consiliere pentru copii și părinți veniți din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Organizația Salvați Copiii, alături de reprezentanți ai autorităților naționale și locale, de familii de refugiați pe care îi asistă va inaugura, în data de  3 august,  Centrul de consiliere pentru copii și părinți veniți din Ucraina.

Organizația Salvați Copiii a menționat că este alături de copiii refugiați din Ucraina și familiile lor încă din prima zi din care au ajuns pe teritoriul României, evaluând constant nevoile și oferind asistență umanitară. De la declanșarea acestei crize, Salvați Copiii a sprijinit 147.455 de persoane, dintre care  83.778 de copii ucraineni și 63.677 de adulți (femei, vârstnici, bărbați cu derogare medicală, familii extinse).

La mai mult de 5 luni de la începerea conflictului, organizația constată o nevoie crescută de a sprijini persoanele care doresc să se stabilească pentru o perioadă mai lungă în România.

În acest sens, Salvați Copiii va deschide centre de consiliere și informare în cinci zone principale (București, Galați, Iași, Suceava, Baia Mare) în care copiii și familiile sunt cazați și decid să rămână temporar sau semi-permanent.

Sediul centrului din Suceava este pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 6.

La evenimentul de deschidere sunt invitați să participe reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență- Ministerul Afacerilor Interne, Cancelariei Primului-Ministru- Guvernul României, Instituției Prefectului Suceava, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Poliției de frontieră, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Primăriei Suceava, organizațiilor neguvernamentale.


Intră acum și în grupul de