Lucian Harșovschi: Municipiul Suceava primește de la Guvern prin Programul „Anghel Saligny” jumătate din suma necesară pentru al treilea tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani. Mulțumim pentru implicare Consiliului Județean


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat că municipiul Suceava primește prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” suma de 43 de milioane de lei care va fi folosită pentru finanțarea realizării celui de-al treilea tronson și cel mai scump al rutei alternative Suceava-Botoșani.

„Am avut un anunț din partea președintelui Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, că județul Suceava a primit 330 de milioane de euro la capitolul drumuri, apă și canalizare. Au fost aprobate 148 de proiecte din care 116 pentru comune, 15 pentru orașe, 11 pentru municipii și șase pentru Consiliul Județean”, a spus Harșovschi care a menționat că între cele 11 proiecte pentru municipii, este un proiect aprobat pentru municipiul Suceava în valoare de 43 de milioane de lei, o valoare considerabilă.

„Mulțumim pentru implicare celor de la Consiliul Județean și bineînțeles acordului politic în alocarea acestor fonduri pentru că trebuie spus clar: întotdeauna când se alocă astfel de fonduri trebuie un acord politic, fie în coaliție, fie cum ai reprezentanți la București”, a declarat viceprimarul.

El a precizat că suma de 43 de milioane de lei va fi folosită pentru ruta alternativă Suceava-Botoșani, etapa a treia, drum și pasaj superior de la Podul Unirii până la DN 29.

„Valoarea proiectului este de 91,63 milioane de lei, iar jumătate din bani îi primim deja de la Guvern prin programul Anghel Saligny, urmând ca în perioada următoare să găsim surse de finanțare pentru restul”, a mai declarat Harșovschi.

Viceprimarul Sucevei a subliniat că important este că în proiect este inclus un viaduct cu o lungime de 1015 metri care va supratraversa calea ferată și mai multe proprietăți.

„E o sumă mare pentru acest proiect, dar facem economii din valoarea exproprierilor pentru că se vor expropria doar porțiuni mici, unde vor fi instalați pilonii viaductului”, a menționat Harșovschi.


Intră acum și în grupul de