Acasă Actualitate Primele proiecte prin PNRR pentru municipiul Suceava au fost semnate de viceprimarul...

Primele proiecte prin PNRR pentru municipiul Suceava au fost semnate de viceprimarul Lucian Harșovschi


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, responsabil cu proiectele cu finanțare europeană, a semnat, vineri, la București, la sediul Direcției Generale de Implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență, în prezența directorului general Dragoș Buhociu, primele patru contracte de finanțare din cele 11 depuse pe Componenta 5 – Valul Renovării.

Harșovschi a declarat că finanțările sunt pentru proiecte de creștere a eficienței energetice la Școala Gimnazială nr. 9 ”Ion Creangă”, Școala Gimnazială nr. 7 ”Grigore Ghica Voievod”, Școala Gimnazială nr. 3 și a cantinei – internat din cadrul Colegiului Național ”Petru Rareș”.



Tot prin intermediul acestor proiecte vor fi amplasate, în vecinătatea unităților de învățământ menționate, alte 8 stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

„De asemenea, vom reabilita termic, cu costuri zero din partea municipalității și a sucevenilor, și blocurile din zona centrală a Sucevei. Totodată, vom schimba și arhitectura clădirilor prin 3 proiecte depuse în acest sens”, a spus viceprimarul.

El a menționat că cele patru contracte semnate vineri au o valoare de 8.642.375 euro, iar diferența până la 24.611.720 euro, reprezentând totalul proiectelor depuse pe C5, urmează a fi contractată în perioada următoare, dosarele fiind în evaluare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version