Acasă Actualitate Avertizări de vreme severă în județul Suceava până duminică seara

Avertizări de vreme severă în județul Suceava până duminică seara


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, două avertizări de vreme severă valabile până duminică seara la ora 22:00.

Astfel, a fost emisă o avertizare cod galben pentru zona de șes a județului Suceava și o avertizare cod portocaliu pentru zona de munte.



Potrivit avertizării cod galben, de sâmbătă de la ora 12:00 până duminică la ora 22:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă din 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00

Potrivit ANM, în intervalul menționat în vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version