Liceul Tehnologic nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc, pe podium la concursul flash-mob organizat în cadrul unui proiect pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman


Intră acum și în grupul de

În cadrul proiectului „ReACT- Reformă și acțiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiție” implementat de Asociația Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului (CADO), împreună cu Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică (ECLER) şi Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB), s-a finalizat campania de conștientizare a tinerilor privind riscul și efectele traficului de minori și drepturile victimelor traficului de minori.

Obiectivul campaniei a fost de informare și conștientizare a 2.000 de tineri cu privire la efectele traficului de persoane în rândul copiilor, tineri care la rândul lor devin mesagerii victimelor pentru o justiție prietenoasă copiilor. Campania a avut o serie de mesaje, printre cele mai relevante fiind: „Nu ești singur!”, „Dreptul tău îl apăr și eu!”, „Reacționăm Împreună! ”

Cu sprijinul colaboratorilor Consiliul Național al Elevilor, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, precum și Asociația ReSTART PLUS din Vaslui, în cadrul campaniei au participat peste 330 de cadre didactice și mai bine de 2.300 de elevi din 53 de unități de învățământ liceal din 11 județe, respectiv: Bacău, Bihor, Botoșani, Cluj, Constanța, Iași,Olt, Suceava, Timiş, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

Așadar, liceele participante au organizat flash-mob-uri, realizând un material video, fotografii și desene cu teme privind apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiție, care ulterior au fost postate pe pagina de facebook a proiectului REACT în data de 1 iunie 2022, de Ziua Internațională a Copilului.

În urma selecției realizate de un juriu, care a evaluat numărul de like-uri primite, creativitatea și mesajul fashmob-urilor, au fost declarate câștigătoare trei licee din județele Bihor și Suceava, și anume:

Locul I – Liceul Teoretic nr.1. din Bratca, județul Bihor- 100 puncte

Locul II – Colegiul Tehnic nr.1 din Vadu Crișului, județul Bihor- 90 puncte

Locul III – Liceul Tehnologic nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava- 85 puncte


Intră acum și în grupul de