Ion Lungu: Primăria Suceava se pregătește să înceapă implementarea proiectelor europene aferente actualului exercițiu financiar după ce a fost semnat Acordul de parteneriat România-UE


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipalitatea suceveană va beneficia de fonduri prealocate de peste 60 de milioane de euro prin POR în actualul exercițiu financiar, dar că își propune să mai obțină finanțare pentru a realiza proiecte în valoare de 100 de milioane de euro.

El a spus că  fost semnat Acordul de parteneriat între România și UE pentru perioada de finanțare 2021-2027, iar pe Programul Operațional Regional, Agenția de Dezvoltare Nord Est va primi suma de 1,75 de miliarde de euro.

Potrivit primarului, Primăria Suceava are o sumă prealocată de 60,64 de milioane de euro din care pentru proiecte de digitalizare 2,7 milioane de euro, pentru proiecte de mediu suma de 19,33 de milioane de euro din care 10,3 milioane de euro pentru reabilitare clădiri publice, iar pentru mobilitate, respectiv proiectul de transport metropolitan- 21,73 milioane de euro. Pentru proiecte în domeniul educației sunt prealocați 8 milioane de euro, iar pentru proiecte de dezvoltare economică, inclusiv proiecte de turism- 8,7 milioane de euro.

„Este o veste bună”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că sumele prealocate pot fi realocate dacă nu sunt utilizate până la mijlocul exercițiului financiar actual.

„Vom mai avea posibilitatea să atragem sume prin POR”, a spus Lungu care a menționat că municipalitatea suceveană are pregătite proiecte în valoare de 100 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de