Ion Lungu: Eu nu renunț la proiectul Roții Panoramice. Nu este un moft de-al meu, e un obiectiv turistic care se leagă cu ce facem în Parcul Șipote, cu Cetatea de Scaun, cu Muzeul Satului Bucovinean


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat, miercuri, că nu renunță la proiectul de amplasare a unei roți panoramice pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei și că joi va avea loc o nouă licitație pentru realizarea acestui obiectiv.

Primarul a spus că a văzut așa-ziși experți în Consiliul Local Suceava care s-au pronunțat în privința acestui proiect al Roții Panoramice după ce a diminuat cu 3 milioane de lei suma alocată în acest an pentru această investiție.

Lungu a precizat că în bugetul pentru acest an a fost alocată suma de 6,2 milioane de lei pentru Roata Panoramică și că nu s-a adjudecat la licitație realizarea investiției întrucât a fost o singură ofertă care nu era conformă.

El a adăugat că în condițiile în care anul acesta nu se mai poate realiza proiectul întrucât durează zece luni până când o asemenea roată panoramică este adusă de la producător a diminuat suma alocată pentru ca banii din buget să fie cheltuiți în acest an și că urmează ca anul viitor să fie alocată suma necesară.

Primarul a mai spus că nu este foarte optimist că la licitația de joi se va adjudeca proiectul întrucât cei care se interesează spun că valoarea este mică pentru că prețurile au crescut, iar evaluarea fusese făcută în urmă cu peste un an.

„Dacă nu se adjudecă, sigur că în acest an nu se mai pune problema să o achiziționăm, dar nu renunț la idee. Nu este un moft de-al meu. Ați văzut și acest lift înclinat, acest funicular pe care vrem să-l punem la Cetate, se leagă foarte bine cu Roata Panoramică. Sunt obiective de turism. Vrei să vină oamenii în Suceava și ce să le arăți? Nu este un moft de-al meu. Am explicat că nu dezechilibrează bugetul, e 1 la sută din buget”, a spus Lungu.

El a menționat că dacă nu se adjudecă la licitația organizată joi vor fi actualizate prețurile pentru acest obiectiv, dar anul viitor.


Intră acum și în grupul de