IPS Calinic spune că nu e preocupat de acuzațiile care i se aduc privind vizitele pastorale pe care le face în parohiile arhiepiscopiei


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, susține că nu este deloc preocupat de acuzațiile care i se aduc legate de vizitele pastorale și că e interesat de ceea ce fac preoții din eparhie.

Un enoriaș la întrebat pe înaltul ierarh de ce este acuzat pentru vizitele pastorale efectuate, din moment ce este un aspect normal mai ales și că și alți ierarhi procedează la fel.

„Stimate domnule, nu mă preocupă acuzele oamenilor, ci mă interesează lucrarea Bisericii, respectiv a preoților din eparhie și împlinirea atribuțiilor chiriarhale prevăzute de Gramata chiriarhală și Statutul Bisericii Ortodoxe Române. În rest, neliniștile unora privind subiectul chiar nu mă deranjează”, a răspuns IPS Calinic.

La o întrebare asemănătoare, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a spus că face vizite în parohii fără să le anunțe, dar într-un timp legitim.

„Nu anunț de regulă vizitele pentru că nu mă interesează „covorul roșu” la primire si nici mesele de protocol. Ceea ce mă interesează în mod deosebit este starea bisericilor, a cimitirelor și buna rânduială a slujbelor din parohiile eparhiei; aceasta trebuie să fie o permanență, nu o întâmplare, ocazionată de vizita ierarhului”, a menționat ierarhul.


Intră acum și în grupul de