Maria Basescu revine cu ajutoare la sinistratii din Serbauti


Intră acum și în grupul de

Soţia preşedintelui României, Maria Băsescu, este aşteptată marţi, în jurul prânzului, să ajungă pentru a doua oară în comuna suceveană Şerbăuţi, cu un transport de ajutoare constând în obiecte de mobilier pentru sinistraţii ale căror locuinţe au fost măturate de inundaţiile din vară.

Prima doamnă a ţării a mai fost prezentă şi la mijlocul lunii iulie în judeţul Suceava, unde a adus un transport de ajutoare pentru familiile sinistrate din localităţile Şerbăuţi şi Dărmăneşti. Soţia preşedintelui a condus, în vară, convoiul format din mai multe microbuze pline cu alimente şi haine, care au fost împărţite în cele două localităţi sucevene afectate de inundaţii, şi şase TIR-uri cu materiale de construcţii, cărămidă şi BCA, care au fost descărcate în Şerbăuţi, unde se reconstruiesc şapte case.

Maria Băsescu a declarat atunci că cele câteva TIR-uri cu materiale de construcţii au fost colectate de Ioana Băsescu, dar că ea a fost cea care a venit cu acest transport pentru că are mai mult timp liber decât fiica sa. Soţia şefului statului a mai spus că a ales să vină la Şerbăuţi şi să-i ajute pe oamenii ale căror case au fost afectate sau distruse de inundaţii pentru că în această localitate s-a refugiat bunica ei din Arbore în timpul războiului. Maria Băsescu s-a întreţinut la Şerbăuţi cu câteva zeci de localnici, s-a fotografiat cu ei şi a împărţit ciocolată copiilor din comună.


Intră acum și în grupul de