Telescaunele de pe partiile de schi din judet, la control!


Intră acum și în grupul de

Toate instalaţiile de cablu ce deservesc pârtiile de schi din judeţ vor fi supuse verificărilor, prin ordinul prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu declarat luni că a dispus, prin ordin, constituirea unei comisii care să verifice starea instalaţiilor de cablu ale pârtiilor de schi din judeţ.

Din comisie fac parte reprezentanţi ai ISU Suceava, Inspectoratului de Stat în Construcţii, E.On, şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul Instalaţiilor de Ridicat. „Am luat această decizie după evenimentul înregistrat vineri la Vatra Dornei”, a spus prefectul, făcând referire la incidentul de vineri după-amiază, când instalaţia de telescaun de pe Dealul Negru din Vatra Dornei s-a defectat, fiind blocaţi 43 de turişti ieşeni.

Popescu a menţionat că această comisie urmează să prezinte peste o săptămână raportul şi că vor fi verificate cele două instalaţii din Vatra Dornei şi câte una la Gura Humorului, Mălini şi Cârlibaba.

Un număr de 43 de turişti, majoritatea elevi, au rămas blocaţi, vineri după-amiază, în telescaunul de pe Dealul Negru, din staţiunea Vatra Dornei, după ce instalaţia s-a defectat.

Toţi turiştii au fost coborâţi în siguranţă de echipe de Salvamont, de jandarmi şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ioan Moraru, a precizat că nu a fost vorba despre o defecţiune la cablul de tracţiune, ci la un reductor care antrenează lanţul cinematic al telescaunului.


Intră acum și în grupul de