Ovidiu Dontu: „Bancile ar trebui sa fie solidare, in criza, cu populatia” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al social-democraţilor suceveni, Ovidiu Donţu, a declarat, luni, că PSD va susţine ca din OUG 50/2010 să fie eliminate toate articolele care afectează creditele clienţilor.

„Rata creditului s-a majorat cu o treime faţă de anul 2008”, a spus Donţu. Potrivit acestuia, băncile ar trebui să fie solidare cu populaţia şi chiar să amâne, cu un an, plata ratelor bancare. „Băncile ar trebui să fie solidare, în criză, cu populaţia”, este de părere preşedintele executiv al PSD Suceava, subliniind că amânarea cu un an a plăţilor ratelor bancare este un termen de graţie şi nu o anulare de datorii.

FMI şi Comisia Europeană insistă pentru modificarea OUG 50/2010 privind creditele populaţiei, pentru a asigura un echilibru între bănci şi consumatori, dar evită să prezinte în clar dacă aceasta este o condiţionalitate strictă pentru eliberarea următoarei tranşe. “Ne interesează ca populaţia să fie protejată dar vrem să ne asigurăm şi că nu existe ceva care să pericliteze stabilitatea financiară. Sunt optimist că vom găsi o soluţie care respectă ambele obiective (…) Vrem să ne asigurăm că am respectat acest echilibru pentru continuarea programului “, a răspuns Franks, întrebat dacă modificarea OUG 50/2010 reprezintă o condiţionalitate pentru eliberarea următoarei tranşe.


Intră acum și în grupul de