Primarul Ion Lungu grăbește construcția parcării supraterane de pe strada Ștefan Tomșa. El nu mai așteaptă fonduri europene și începe proiectul cu bani de la bugetul local


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă că nu mai așteaptă fondurile europene pentru începerea proiectului parcării supraterane de pe strada Ștefan Tomșa și că finanțarea va fi asigurată de la bugetul local.

„Am emis certificatul de urbanism pentru prima parcare supraterană pe strada Ștefan Tomșa. Urmează să facem studii de fezabilitate, să aprobăm indicatorii tehnico-economici”, a spus Lungu.

Primarul a mai declarat că fonduri europene pentru infrastructură pe Programul Operațional Regional sunt puțini în acest exercițiu financiar, fiind fonduri mai mari pentru digitalizare sau eficiență energetică.

„Cei de la UE consideră că România și-a rezolvat problemele de infrastructură, ceea ce nu este real. În logica lor, ei spun că am avut două exerciții financiare europene în care noi, chipurile, ne-am rezolvat problemele de infrastructură”, a adăugat primarul.

Ion Lungu spune că va căuta alternative de finanțare, dar că proiectul va fi început cu bani de la bugetul local.

„Vom vedea ce se întâmplă în perioada următoare și vrem să începem acest proiect pe banii municipiul Suceava și să vedem mai departe dacă putem prinde o altfel de finanțare”, a concluzionat primarul.

CITEȘTE ȘI Consiliul Local a aprobat PUZ pentru parcarea supraterană de pe strada Ștefan Tomșa. Strada Alexandru cel Bun va avea dublu sens până la str. Ștefan Tomșa


Intră acum și în grupul de