S-au oprit in sant cu camioneta in care aveau tigari de peste 2 miliarde de lei vechi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Depistaţi în miez de noapte de frontierişti, în timp ce se aflau în apropierea graniţei având în camionetă ţigări de aproape 2,5 miliarde de lei vechi, au vrut să fugă, dar au ajuns în şanţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch-Seriţan, luni seară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P. F. Vicov, pe timpul executării unei misiuni specifice, au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, în apropierea frontierei de stat o autocamionetă marca „Ford”, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Frontieriştii au încercat să oprească camioneta, însă şoferul a ignorat semnalele regulamentare de oprire, continuându-şi deplasarea spre localitatea Vicovu de Sus.

„Poliţiştii de frontieră au urmărit autovehiculul care din cauza vitezei excesive, a părăsit partea carosabilă oprindu-se în şanţul de pe margine drumului. În maşină se aflau doi cetăţeni români: U. Vasile, în vârstă de 24 ani şi P. Gheorghe, în vârstă de 37 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului, care nu au necesitat îngrijiri medicale”, precizează cms. Poroch.

Deoarece în camionetă se afla o cantitate mare de ţigări, poliţiştii de frontieră au condus autoturismul la sediul Sectorului P.F. Vicov, unde în urma verificării au descoperit un număr de 47.800 pachete de ţigări -27.200 pachete marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană şi 20.600 pachete marca „ Doina” de provenienţă R. Moldova.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 240.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar autocamioneta marca „Ford” a fost indisponibilizată la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor două persoane acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de