Flutur: „La sfarsitul lunii noiembrie, speram sa putem aprinde flacara la centrala de cogenerare de la Campulung” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste o săptămână, Societatea Naţională de Transport a Gazelor Naturale, Transgaz SA, va pune în funcţiune conducta Frasin Câmpulung Moldovenesc. Anunţul a fost făcut marţi de şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, care a arătat că Transgaz SA l-a informat că obiectivele de investiţii rezultate din preluarea programului „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” au fost introduse în evidenţele contabile ale societăţii.

Totodată, se precizează că în prezent se află în stadiul de finalizare lucrările privind punerea în funcţiune a conductei de transport gaze naturale Frasin-Câmpulung Moldovenesc şi a staţiei de reglare-măsurare din Câmpulung Moldovenesc care vor fi realizate în data de 9 noiembrie 2010.

Aceeaşi societate mai arată că tronsonul Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei este cuprins în programul de modernizare şi dezvoltare a sistemului naţional de transport pentru anul 2011 şi se află în faza de reproiectare. „La sfârşitul lunii noiembrie, sperăm să putem aprinde flacăra la centrala de cogenerare de la Câmpulung Moldovenesc, iar în 2011 o vom aprinde şi la Vatra Dornei”, a spus Gheorghe Flutur.

Consiliul Judeţean Suceava (CJ) şi Transgaz au semnat în luna februarie 2010 contractul de predare a investiţiilor din domeniul transportului gazului natural executate în judeţ prin proiectul “Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, urmând să fie continuate lucrările din proiect.

Investiţia are în vedere continuarea execuţiei magistralelor de gaz pe rutele Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei şi Păltinoasa – Rădăuţi, având în total 131 de kilometri de conducte, precum şi racordurile necesare, urmând să fie finalizată de Transgaz din fonduri proprii.

În luna iunie 2009, Consiliul Judeţean Suceava şi-a dat acordul pentru predarea către Transgaz a conductelor magistrale de gaze naturale construite printr-un proiect judeţean în vederea continuării investiţiilor şi pentru demersuri în vederea recuperării costurilor investiţiilor ce vor fi predate.
Acţionarii Transgaz au decis, la începutul lunii septembrie 2009, preluarea cu titlu gratuit a conductelor de transport al gaze naturale construite în judeţul Suceava prin proiectul “Utilităţi şi mediu la standarde europene “.

Prin proiectul “Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” sunt construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, precum şi o reţea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 61 de localităţi din judeţ.

Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani.


Intră acum și în grupul de