Traficul pe podul de la Dornesti va fi reluat joi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Circulaţia pe podul peste râul Suceava de pe DN 17 A, din comuna suceveană Dorneşti, va fi reluată joi, în devans faţă de termenul de finalizare stabilit iniţial, respectiv 15 noiembrie. Anunţul a fost făcut marţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că şi reparaţiile la calea ferată Suceava-Dorneşti, vor fi finalizate, conform termenelor stabilite, în data de 11 noiembrie.

CFR SA a atribuit, în 6 octombrie, consorţiului Arcada Company – Swietelsky Construcţii Feroviare – Compania Construcţii Feroviare Câmpulung Moldovenesc – ISPCF Bucureşti un contract de 8,77 milioane de lei pentru a reface terasamentul liniei Suceava-Dorneşti, distrus de inundaţii.

În 25 august, Cabinetul Boc a aprobat o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor produse pe infrastructura feroviară pe linia CF Suceava Nord – Dorneşti.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că după refacerea căii ferate se va relua traficul internaţional spre Ucraina şi va putea fi adus şi cărbunele necesar pentru funcţionarea centralei electro-termice a Termica SA Suceava.

Flutur a mai declarat că Ministerul Transporturilor va aloca suma de 2,3 milioane de lei pentru repararea liniei de cale ferată Cacica-Păltinoasa, afectată de inundaţii. El a mulţumit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, pentru „promptitudine şi seriozitate” în refacerea infrastructurii de transport afectate de inundaţii.

Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat, marţi, că ultimul obiectiv care trebuia modernizat pe drumul european E 576, un pod în zona localităţii Molid, va fi dat în folosinţă marţi după amiaza. „Putem spune că în această zi se încheie modernizarea acestui drum”, a spus Flutur. El a menţionat că proiectul de modernizare a E 576 (DN 17), Suceava-Cluj Napoca, a fost iniţiat de actualul preşedinte Traian Băsescu, în anul 2000, când era ministru al Transporturilor, finanţarea a fost asigurată în 2004, iar cea mai mare parte a lucrărilor au început în 2005.

În timpul inundaţiilor din luna iulie, unul dintre pilonii podului rutier peste râul Suceava, în localitatea suceveană Dorneşti, a fost distrus de apele revărsate, iar o bucată din pod s-a prăbuşit, făcând imposibilă circulaţia rutieră în zonă. Pilonul care fusese distrus de ape a fost dat jos, fiind întăriţi ceilalţi piloni, iar bucata de platformă betonată a podului, care s-a prăbuşit, a fost înlocuită cu o structură metalică.

Preşedintele Traian Băsescu a inspectat de şase ori lucrările la podul peste râul Suceava de pe DN 17A Siret-Rădăuţi, ultima dată când s-a aflat în zonă, respectiv în 22 octombrie, el anunţând că acesta va fi redat circulaţiei înainte de 15 noiembrie.


Intră acum și în grupul de