Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea: Principalul lucru la care voi lucra este comunicarea și empatia față de pacient care să fie tratat ca cineva drag din familie


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat într-un interviu oferit News Bucovina că mandatul de manager pe care îl va avea în următorii patru ani va fi în beneficiul pacientului.

„Am spus-o întotdeauna și o repet: vreau să avem activitate doar în folosul pacientului”, a spus dr. Calancea.

El a mai arătat că principalul lucru la care va lucra este comunicarea și empatia față de pacient a cadrului medical și a angajaților, în general, din Spitalul Județean Suceava.

„Doresc ca fiecare din Spitalul Județean Suceava să înțeleagă că centrul activității noastre este pacientul. Pacientul este scos din mediul lui de acasă, vine cu o problemă, vine cu o suferință și atunci noi trebuie să-i oferim tot suportul astfel încât această trecere din mediul familial în mediul de spital să nu fie una dramatică. Atunci trebuie să încercăm să fim empatici, să fim lângă pacientul nostru, să discutăm cu pacientul sau cu aparținătorul”, a spus Calancea.

El a spus că vrea să reducă distanța creată între cadrele medicale și pacienți astfel încât pacientul să fie tratat ca o persoană dragă din familie.

„Vreau ca această comunicare și această distanțare, care poate s-a mărit în ultimii doi ani, să fie una mult mai apropiată, mult mai călduroasă și să ne tratăm pacientul ca și cum ar fi cineva drag din familia noastră pe acel pat pentru că, la un moment dat, chiar s-ar putea să fie acolo cineva drag, sau chiar noi putem să fim pe același pat și trebuie să ne comportăm cu acel pacient ca și cum ar fi cineva drag nouă”, a mai spus dr. Alexandru Calancea.


Intră acum și în grupul de