Spray lacrimogen in loc de arma (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un tânăr ce a sunat la 112 pentru a sesiza că a fost agresat de poliţişti a sfârşit prin a fi cel amendat. Potrivit insp. principal al IPJ Suceava, Alin Botezatu, luni, la ora 00.49, S. Ioan, din comuna Volovăţ, a apelat serviciul de urgenţă 112, susţinând că ar fi fost agresat de poliţişti în sediul Poliţiei oraşului Gura Humorului, aceştia folosind şi pulverizatorul cu gaz lacrimogen.

La sediu a sosit ofiţerul aflat la comanda Poliţiei oraşului, iar ca urmare a dispoziţiei conducerii inspectoratului, la faţa locului s-a deplasat şi un ofiţer din cadrul Biroului control intern.

„În noaptea de 31.10./01.11.2010, ora 00.10, echipajulului de ordine publică format dintr-un agent de poliţie şi un jandarm, le-au fost adresate cuvinte jignitoare de către un tânăr ce făcea parte dintr-un grup de 10-12 persoane. Agenţii i-au solicitat persoanei să se legitimeze, însă a refuzat, continuând cu injurii, apoi şi alte persoane din grup începând să devină agresive, astfel că poliţistul şi jandarmul au solicitat sprijin celorlalte patrule de ordine publică planificate în serviciu pe raza oraşului.

Până la sosirea celorlalţi poliţişti, subofiţerul de jandarmi a folosit pulverizatorul cu gaz lacrimogen din dotare, pentru dispersarea acelor persoane şi restabilirea ordinii şi liniştii publice. Apoi, două persoane din grup, care continuau să fie agresive, să înjure şi să opună rezistenţă, au fost conduse la sediul poliţiei, unde s-au dispus măsuri de sancţionare contravenţională conform Legii 61/1991, în valoare totală de 900 lei”, a precizat insp. principal Botezatu.

Acesta a adăugat că, din verificări nu au rezultat date care să ateste adoptarea vreunui comportament necorespunzător sau îndeplinirea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu de către lucrătorii de poliţie, urmând a fi date sancţiuni şi pentru apelarea abuzivă la 112.


Intră acum și în grupul de