Gheorghe Flutur: „Nunta în Bucovina” este un proiect turistic de promovare a nunții tradiționale bucovinene. Eu nu apar în film, dar am inițiat proiectul și m-am implicat în clipul de promovare a evenimentului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă că proiectul „Nunta în Bucovina” pe care îl promovează a fost inițiat la solicitarea mai multor agenți economici din turism din județul Suceava care consideră că obiceiurile specifice zonei în organizarea și petrecerea unei nunți pot fi atractive pentru unele persoane care iubesc tradițiile.

„După cum vedem cu toții, pentru pensiuni și hoteluri, organizarea de nunți este în ultima vreme o sursă importantă de venit, iar de la un timp acestea au devenit evenimente foarte sofisticate și vechile obiceiuri au început să dispară. Unii reprezentanți de pensiuni din zonă mi-au spus că ar prefera să organizeze și nunți tradiționale și așa a apăruta proiectul „Nunta în Bucovina” prin care promovăm păstrarea autenticului în organizarea nunților. Astfel, pentru cei care doresc să respecte tradițiile există și această posibilitate în județul Suceava”, a spus Flutur.

El a arătat că sunt deja implicate circa 20 de pensiuni din județ care pot oferit o nuntă tradițională.

Președintele CJ Suceava a menționat că pentru promovarea acestui concept Centrul Cultural Bucovina a realizat un film în care prezintă toți pașii de parcurs și obiceiurile de nuntă, fiind un fel de manual video pentru organizarea unei asemenea nunți tradiționale.

„Eu nu sunt în acest film, dar am fost inițiatorul proiectului și m-am implicat în clipul de promovare a proiectului, așa cum am făcut și la alte proiecte turistice din Bucovina cum e Hora Bucovinei sau Crăciun în Bucovina, Paștele în Bucovina, Pelerin în Bucovina”, a explicat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a arătat că acest tip de turism de eveniment, respectiv organizarea de nunți cu păstrarea autenticului, poate să aibă succes în Bucovina unde tradițiile încă sunt respectate.

„Sunt tineri care vor ca nunta lor să fie altfel față de ceea ce oferă acum piața de evenimente de nuntă, iar nunta tradițională bucovineană este o asemenea ofertă”, a menționat Flutur.

El nu a exclus ca organizatorii de nunți să prezinte în ofertele lor din următoarea perioadă și conceptul de nuntă tradițională în Bucovina care întregește paleta de oferte turistice din programul general de turism „Hai în Bucovina!”

Președintele CJ Suceava a invitat sucevenii să vină luni după amiaza în Pârteștii de Sus unde se va prezenta filmul „Nunta în Bucovina”, eveniment care va continua cu „Jocul pe Toloacă” pe Imașul Rodinei.


Intră acum și în grupul de