Taxele locale nu cresc in 2011! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Taxe locale nu vor fi majorate anul viitor, a declarat, miercuri, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, arătând că se aşteaptă ca în aceste condiţii, bugetul de anul viitor să fie mai mic decât cel din acest an.

El a spus că există posibilitatea ca bugetul municipiului Suceava din 2011 să fie mai mic chiar şi cu 20 la sută faţă de cel din acest an şi din cauză că în 2010 au fost incluse în buget reglementări patrimoniale între Primărie şi Termica SA.

Lungu a spus că şi încasările din cotele defalcate din TVA sunt mai mici în 2010 faţă de anul 2009, chiar dacă valoarea TVA s-a mărit de la 19 la 24 la sută, la mijlocul anului.

Primarul a adăugat că nu poate spune cu cât au scăzut încasările din cote defalcate de TVA întrucât acum se fac analize, dar că acestea sunt mai mici în 2010 faţă de 2009. Întrebat care ar fi cauza scăderii acestor încasări în condiţiile în care TVA a fost majorată cu cinci procente, Lungu a spus că nu face comentarii macroeconomice.

Primarul Sucevei a mai spus că gradul de colectare din venituri proprii la bugetul local este de 70 la sută, iar din total buget acesta este de peste 50 la sută.

Lungu a subliniat că printre priorităţile din 2011 ale municipalităţii sunt lucrările de asfaltare, pentru care ar urma să fie alocate zece milioane de euro.


Intră acum și în grupul de