Cursurile de initiere in arta teatrala nu se mai platesc


Intră acum și în grupul de

Asociaţia “Compania Teatrală Bucovina” (CTB) a început cursurile de iniţiere în arta teatrală sâmbătă, 30 octombrie, la Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava.

Dacă iniţial trebuia să se perceapă o taxă modică pentru cursurile ce se vor desfăşura pentru o perioadă de trei luni, care urma să fie achitată în tranşe de către cei înscrişi, mai nou, s-a renunţat la taxă din cauza lipsei banilor şi a salariilor modeste pe care le au o mare parte dintre cei care participă la cursuri.

Astfel, miercuri, 3 noiembrie, a avut loc cea de-a doua întâlnirea a grupului dornic să se iniţieze în arta teatrală.

„În acest moment, s-au înscris un număr de opt persoane. Chiar dacă perioada de înscrieri a luat sfârşit, suntem deschişi şi aşteptăm în continuare doritori”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Brânduşa Dăscălescu, preşedintele CTB.

În momentul de faţă, grupa de teatru este alcătuită din Cornelia Nicolaiciuc , Alexandra Mitocanu, Nicoleta Nădejde (toate trei sunt mânuitori de păpuşi la Centrul Cultural Bucovina, secţiunea Teatru de păpuşi), soţii Ioan şi Maricica Davidiuc (ambii cadre didactice), Vladimir Finaşcu (absolent al Facultăţii de Teatru din Bucureşti) şi doi elevi de liceu.

Programa cursului va cuprinde: arta actorului, dicţie, canto, mişcare scenică, machiaj, istoria teatrului românesc şi a teatrului universal, orele fiind susţinute de profesori cu o îndelungată experienţă în domeniu.

Spre exemplu, miercuri, cursanţii l-au avut alături pe actorul Teodor Corban care va veni săptămânal de la Iaşi la Suceava, special pentru cei interesaţi să desluşească tainele actoriei. Actorul ieşean a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu – Dragoș Galgoțiu. Între 1985 și 1988 a fost actor pe scena Teatrului „V. I. Popa” din Bârlad, apoi a jucat la Teatrul Dramatic din Constanța. Din 1989 este angajat la Teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Iași.

La cea de-a doua întâlnire, potenţialii actori au dat grai piesei “Ciclopul” (dramă satirică, adaptare după Euripide), într-o interpretare pe roluri, însufleţind personaje precum: Ciclopul, Silen, Odiseu, Corifeul Doct, Corifeii şi Corul.

Durata unui curs este de 2 ore, organizându-se câte o întâlnire pe săptămână, iar la finalul celor 3 luni, se va pune în scenă piesa de teatru „Ciclopul”, cu ajutorul pictorului scenograf Gonda Copocariu.


Intră acum și în grupul de