Accident cu doi răniți la Plopeni. Primul care a intervenit la fața locului a fost un plutonier adjutant care ieșise din tura de 24 de ore și mergea acasă


Intră acum și în grupul de

Un plutonier adjutant din cadrul ISU Suceava care se întorcea acasă după o tură de 24 de ore a fost primul care a intervenit pentru a ajuta victimele unui accident rutier care s-a produs, miercuri, pe raza localității Plopeni.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt Alin Găleată a declarat că un accident rutier s-a produs, miercuri, pe raza localității Plopeni, cu două autoturisme implicate.

În accident au fost rănite două persoane din care una a rămas încarcetară și s-a intervenit pentru extragerea acesteia.

Ambii răniți au fost transportați la spital.

Potrivit lui Găleată, înainte de sosirea echipajelor, primul care a gestionat situația la locul accidentului rutier a fost plutonierul adjutant Cristian Iavni din cadrul Detașamentului de Pompieri Suceava, care era ieșit din tura de 24 de ore și se deplasa către domiciliu.

Acesta a acordat primul ajutor medical victimelor și a stabilizat mașina care se afla pe carosabil și în care se aflau cele două persoane rănite, pentru a nu ajunge în șanțul de pe marginea carosabilului.

Ulterior, la sosirea echipajelor, a ajutat la balizarea zonei de intervenție și la celelalte operațiuni specifice ale pompierilor militari.

„Îl felicităm pentru implicare și pentru spiritul de salvator de care a dat dovadă, prin intervenția sa contribuind la acordarea primelor îngrijiri cu rapiditate persoanelor implicate în accident, știut fiind faptul că, în aceste situații, fiecare secundă contează”, a spus Găleată.


Intră acum și în grupul de