Accident cu doi răniți la Plopeni. Primul care a intervenit la fața locului a fost un plutonier adjutant care ieșise din tura de 24 de ore și mergea acasă

Un plutonier adjutant din cadrul ISU Suceava care se întorcea acasă după o tură de 24 de ore a fost primul care a intervenit pentru a ajuta victimele unui accident rutier care s-a produs, miercuri, pe raza localității Plopeni.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt Alin Găleată a declarat că un accident rutier s-a produs, miercuri, pe raza localității Plopeni, cu două autoturisme implicate.

În accident au fost rănite două persoane din care una a rămas încarcetară și s-a intervenit pentru extragerea acesteia.

Ambii răniți au fost transportați la spital.

Potrivit lui Găleată, înainte de sosirea echipajelor, primul care a gestionat situația la locul accidentului rutier a fost plutonierul adjutant Cristian Iavni din cadrul Detașamentului de Pompieri Suceava, care era ieșit din tura de 24 de ore și se deplasa către domiciliu.

Acesta a acordat primul ajutor medical victimelor și a stabilizat mașina care se afla pe carosabil și în care se aflau cele două persoane rănite, pentru a nu ajunge în șanțul de pe marginea carosabilului.

Ulterior, la sosirea echipajelor, a ajutat la balizarea zonei de intervenție și la celelalte operațiuni specifice ale pompierilor militari.

„Îl felicităm pentru implicare și pentru spiritul de salvator de care a dat dovadă, prin intervenția sa contribuind la acordarea primelor îngrijiri cu rapiditate persoanelor implicate în accident, știut fiind faptul că, în aceste situații, fiecare secundă contează”, a spus Găleată.