Cseke Attila a inaugurat la Fălticeni primul șantier al construcției de creșe verzi din România. Constructorul a promis că investiția va fi finalizată în 20 decembrie


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a vizitat, joi, șantierul creșei care se construiește în municipiul Fălticeni printr-un program național de construcție de creșe verzi și a fost asigurat de constructor că lucrările vor fi finalizate în 20 decembrie 2022.

Reprezentantul constructorului, Elisei Bidu, i-a spus ministrului că dacă în ultima perioadă românii au făcut recorduri în sport, el dorește să facă un record în ceea ce privește finalizarea acestor lucrări și l-a invitat pe ministru în 20 decembrie 2022 să recepționeze lucrarea, deși termenul prevăzut este de 12 luni.

„Am început efectiv de astăzi în forță lucrările. Avem tot ce ne trebuie și vă așteptăm pe 20 decembrie la recepție”, a spus constructorul.

Ministrul Cseke Attila a declarat că se bucură că acest program guvernamental de construcție de creșe debutează la Fălticeni.

„Este practic primul șantier în care deschidem construcția de creșe verzi în România. Avem aprobate, la zi, cu indicatori tehnico-economici, 110 astfel de construcții în toate județele țării din care 21, între care și Fălticeni, au deja contract de construcții”, a spus ministrul.

El a precizat că aceste creșe sunt construcții frumoase și necesare mai ales că, din păcate, locurile în creșe la nivel național nu este unul onorant.

Ministrul a menționat că datorită faptului că acest program a început anul trecut, un număr de 64 de creșe vor trece pe finanțare PNRR.

Cseke Attila a spus că și construcția creșei din Fălticeni va trece pe finanțare din PNRR, ceea ce înseamnă că finanțarea este asigurată din fonduri europene și de la bugetul de stat și că va aduce plus valoare și mai mare pentru că vor fi decontate inclusiv cheltuielile cu asigurarea utilităților care erau până acum în sarcina autorității locale, care vine acum doar cu terenul.

Ministrul Dezvoltării l-a felicitat pe primarul Cătălin Coman arătând că se vede cum se mișcă Fălticeni având în vedere că a fost între primele autorități locale cu care ministerul a încheiat contracte de finanțare prin PNRR, respectiv reabilitarea sediului primăriei și Fălticeni a avut și prima plată decontată prin PNRR în țară.

„Faptul că astăzi pornim în Fălticeni această lucrare înseamnă și o anumită implicare și o aplecare și a Primăriei și asupra acestei lucrări și mă bucur că provocarea pe care am avut-o cu constructorul acestei investiții la București a fost acceptată”, a spus ministrul.

El a mai declarat că programul de creșe nu se oprește la cele 110 creșe, iar mare parte trec pe finanțare din PNRR, dar vor fi în continuare finanțări de la bugetul de stat.

Cseke Attila a mai spus că în județul Suceava mai sunt aprobate două creșe mari în municipiul Suceava, din care una are contract de execuție și va începe investiția în perioada următoare, iar cealaltă intră în procedură de achiziție publică.

El a adăugat că mai este aprobată o creșă și la Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de