Bărbatul mort în accidentul de la Gura Putnei încerca să scape de urmărirea unui echipaj de poliție. Cele două persoane din mașină au fost proiectate în afară după ce aceasta s-a răsturnat de mai multe ori


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 38 de ani din Putna a murit, iar un tânăr de 26 de ani a fost grav rănit după ce s-au răsturnat de mai multe ori cu mașina.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că în cursul acestei nopți, în jurul orei 03:30 un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus aflat în serviciu pe DN 2H, pe raza localității Bivolaria a efectuat semnal de oprire  unui autoturism BMW care circula haotic.

Vehiculul nu a oprit, iar imediat polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase intrând în urmărirea acestuia, efectuând semnal de oprire a autoturismului BMW înmatriculat în Suceava și care circula pe DN 2H pe direcția Vicovu de Sus – Putna, însă conducătorul auto si-a continuat deplasarea.

După o urmărire de câțiva kilometri, profitând de avantajul tehnic și viteza superioară de demarare, echipajul a pierdut din raza vizuală autoturismul urmărit.

La aproximativ 3 kilometri polițiștii au găsit însă autoturismul BMW răsturnat în afara părții carosabile, iar lângă autoturism un bărbat de 38 de ani din comuna Putna, decedat.

Extinzând cercetările, la o distanță de aproximativ 25 m față de autoturism a fost găsit un alt bărbat de 26 ani, tot din comuna Putna, care prezenta semne vitale și a fost preluat de ambulanță și transportat la unitate medicală în stare gravă.

Din primele verificări s-a constatat ca vehiculul a ajuns în afara părții carosabile după ce s-a răsturnat succesiv de mai multe ori, victimele fiind proiectate în exterior. Totodată, s-a stabilit că cel mai probabil cauza este viteza excesivă și posibilul consum de alcool de către șofer.

Tot din primele cercetări s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către bărbatul de 38 ani, urmând ca la efectuarea necropsiei sa se preleveze și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La verificarea în bazele de date, șoferul figurează cu permis de conducere și drept de conducere valabil.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate cu sprijinul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.


Intră acum și în grupul de