Gheorghe Flutur, la semnarea proiectului de reabilitare a Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava: Să nu uităm că aici 155 de ani a fost reședința Mitropoliei Moldovei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la semnarea proiectului pentru consolidarea și reabilitarea ansamblului de clădiri ale Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava că este o zi extrem de importantă și a mulțumit ministrului Cseke Attila pentru că de fiecare dată a venit la Suceava cu investiții curajoase.

„Probabil că zilele următoare Palatul Administrativ va avea la fel un eveniment ca acesta să semnăm refacerea lui după incendiu. Cu sprijinul domnului ministru, al primului ministru și coaliției de guvernare”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a arătat că la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, timp de 155 de ani a fost reședința Mitropoliei Moldovei, reamintind că Suceava a fost capitala Moldovei.

„Nu departe de aici este și Cetatea de Scaun pe care am refăcut-o prin fonduri europene, care este carte de vizită pentru suceveni”, a spus Flutur.

El a menționat că este convins că atunci când se va termina acest ansambul arhiepiscopal va fi cinste și a mulțumit ministrului Cseke, care chiar dacă nu e ortodox, dar este căsătorit cu o româncă ortodoxă, pentru implicarea în realizarea acestui proiect.


Intră acum și în grupul de