Cod galben de ploi abundente în județul Suceava până marți seara și cod galben de inundații până miercuri după amiaza


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ, pentru județul Suceava valabilă până marți la ora 22:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și la munte, cea mai mare parte a Moldovei și local în Crișana și Banat.

 Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Totodată, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a apelor a emis o avertizare cod galben valabilă de luni de la ora 12:00 până miercuri la ora 16:00 pe râurile Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava şi Neamţ), Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava).


Intră acum și în grupul de