Contractul de reabilitare a Palatului Administrativ din Suceava a fost semnat în prezența premierului Nicolae Ciucă: Este un loc unde s-a făcut istorie și sper să se facă istorie de aci înainte


Intră acum și în grupul de

Contractul de reabilitare a Palatului Administrativ din Suceava a fost semnat, miercuri după amiaza, de directorul CNI cu compania General Construct, liderul asocierii care a câștigat licitația, în prezența premierului Nicolae Ciucă.

Contractul este pe o durată de 22 de luni din care 4 luni proiectarea și 18 luni execuția lucrărilor.

Investiția va presupune lucrări de desfaceri pentru înlăturarea părților afectate, lucrări de consolidare a structurii de rezistență la nivelul planșeelor din lemn, a peretelui fronton, a coșurilor de fum și refacerea planșeului de lemn peste nivelul 2 cu un planșeu din beton armat, lucrări de refacere la nivelul acoperișului cu o șarpantă din structură metalică ignifugabilă, lucrări de finisaje interioare şi exterioare, refacerea tuturor instalațiilor electrice de curenți tari şi curenți slabi, sanitare, și termice.

Președintele Flutur a arătat că între lucrările prevăzute sunt refacerea Sălii „Ștefan cel Mare”, restaurarea peretelui cu mozaic alegoric de la primul etaj și al doilea etaj, consolidarea peretelui fronton de pe fațada principală, turnul cu ceas.

Totodată, se va reconstrui forma originală a acoperișului acoperit cu țiglă ceramică, iar învelitoarea bovindoului va fi din tablă de cupru tip solzi.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că speră ca Palatul Administrativ să fie finalizat în termenul stabilit sau chiar mai repede.

„Este un loc unde s-a făcut istorie și sper să se facă istorie de aci înainte”, a spus Ciucă.


Intră acum și în grupul de