Cel mai mare Cămin Studențesc ce se construiește în România va fi la Suceava! Premierul Nicolae Ciucă: Prin această investiție se vor îmbunătăți condițiile de viață ale studenților.


Intră acum și în grupul de

Un cămin studențesc cu peste 800 de locuri de cazare va fi prima investiție în campusul universitar de la Moara.

Contractul a fost semnat, miercuri după amiaza, la Suceava, în prezența premierului Nicolae Ciucă, de Compania Națională de Investiții și firma Simion TehnoConstruct, liderul asocierii care a câștigat licitația. SC SIMION TEHNOCONSTRUCT SRL, este o firmă din Botoșani și este condusa de asociatii Ing. Bidu Elisei, absolvent al Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti si Ing. Simion Viorel, absolvent al Facultatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi, cei doi fiind implicati si in realizarea celei mai mari creșe din Fălticeni.

Prorectorul Mihai Dimian, prezent la semnarea documentelor a spus că este o investiție majoră pentru educația superioară din România mai ales că sunt mereu discuții privind asigurarea a 6 la sută din PIB pentru Educație și că prin astfel de investiții se completează suma alocată Ministerului Educației.

Dimian a arătat că USV are o capacitate de 1.200 de locuri de cazare la peste 10.000 de studenți și a subliniat că peste 1500 de studenți vin din Ucraina și Republica Moldova.

Prin realizarea acestui cămin studențesc cu peste 800 de locuri se ajunge într-o zonă rezonabilă cu capacitatea de cazare.

Prorectorul a subliniat că este un început pentru acest nou campus de la Moara și și-a exprimat speranța că USV va dezvolta prin PNRR un campus dual.

Termenul de execuție este de 42 de luni, iar directorul CNI a spus că liderul de asociere, Simion Construct, a colaborat foarte bine cu CNI.

Premierul Nicolae Ciucă a arătat că prin această investiție se vor îmbunătăți condițiile de viață ale studenților.

„Este un obiectiv care contribuie puțin la cazarea studenților. Cred că este nevoie să identificați și să dezvoltați astfel de facilități în continuare”, a spus Ciucă.

Premierul a precizat că obiectivul asumat al Guvernului, prin Planul Național „România Educată” și activităților de asumare a legilor educației este să se aprobe un pachet de legi ce conțin elemente de transformare, modernizare și finanțarea învățământului astfel încât să se reușească îmbunătățirea calității învățământului în România.

Căminul va oferi cazarea unui număr de peste 800 de studenți în peste 400 de camere.

 Investiția, compusă din trei corpuri de clădire, va cuprinde și spații pentru administrație, spațiu pentru petrecea timpului liber, spălătorii, săli de lectură și oficii cu locuri de luat masa. Camerele sunt spațioase și sunt prevăzute cu grup sanitar propriu și dotări specific de mobilier.


Intră acum și în grupul de