Spargere la locuinta unui sucevean plecat la munca in strainatate


Intră acum și în grupul de

Deşi este recidivist, instanţa suceveană nu a dorit să-l aresteze pe un sucevean, după ce a dat o nouă spargere. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava vineri, în jurul orei 11.15, M. SILVIA, de 49 ani, din municipiul Suceava a sesizat prin 112 faptul că în aceeaşi dimineaţă a constatat forţarea uşii de la intrare în locuinţa fratelui său M. MIHAI, de 48 ani, care, în prezent, este plecat în străinătate. Din interior, au fost sustrase o combină frigorifică, o sobă din tablă emailată, precum şi diverse alimente, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1.800 lei.

Poliţiştii au identificat principalii suspecţi D. Cătălin, de 25 ani, A. Francisc, de 44 ani, A. I., de 15 ani, D. Gheorghe, de 35 ani, toţi din municipiul Suceava şi B. Zobar de 22 ani, din comuna Simincea.

În urma probelor administrate s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de D. Cătălin, B. Zobar pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi faţă de A. Francisc, D. Gheorghe şi minorul A.I. în calitate de complici.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80%, bunurile fiind identificate şi ridicate de la locuinţa lui D. Cătălin.

Având în vedere starea de recidivă postcondamnatorie a lui D. Cătălin, anchetatorii au dispus prin ordonanţă reţinerea acestuia pentru a o perioadă de 24 de ore, şi urma ca în cursul zilei de sâmbătă să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea arestării preventive suspectul fiind introdus în Arestul I.P.J. Suceava.

Sâmbătă, D. Cătălin a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea arestării preventive. Procurorii şi-au însuşit propunerea şi au sesizat instanţa de judecată, în vederea arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile, însă, instanţa a respins propunerea formulată ca neîntemeiată.

Mai exact, instanţa a precizat faptul că în referatul cu propunere de arestare întocmit de procuror nu se indică pericolul concret pentru ordinea publică pe care îl reprezintă inculpatul şi nici nu se argumentează existenţa acestui pericol.


Intră acum și în grupul de