A furat cosul de fum si parti din centrala termica a unei gradinite din Udesti


Intră acum și în grupul de

Hotărât să-şi facă singur „dreptate”, administratorul unei firme din Suceava a furat un coş de fum şi părţi componente din centrala termică a unei grădiniţe din Udeşti, supărat că primăria din localitate a reziliat contractul pentru că nu a finalizat lucrările la timp. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sâmbătă, la ora 09.30, lucrătorii Postului de Poliţie Udeşti au fost sesizaţi despre faptul că N. Ilie, de 53 ani, administrator al unei societăţi comerciale din Suceava, a sustras un coş de fum de la grădiniţa din Udeşti.

Astfel, lucrătorii Postului de Poliţie Udeşti au oprit în trafic un autocamion condus de către I. Laurică, de 53 ani, din Zvoriştea, în care se afla coşul de fum reclamat ca sustras. Aceştia au mai oprit şi automacaraua condusă de către J. Viorel, de 56 ani, din Volovăţ, persoana care a încărcat coşul de fum în autocamion.

Cei doi au fost conduşi la Postul de Poliţie Udeşti în vederea audierii.
Şi N. Ilie a fost invitat la sediul Postului de Poliţie Udeşti pentru a da lămuriri cu privire la cele întâmplate, dar a refuzat şi a plecat cu autoturismul pe care îl conducea.

Poliţiştii au aflat că între reprezentanţii Primăriei comunei Udeşti şi firma administrată de N. ILIE există în derulare un contract de achiziţii bunuri şi efectuare lucrări, privind realizarea obiectivului „Grădiniţă cu Program Normal” Udeşti.

Totodată între reprezentanţii celor două instituţii există unele neînţelegeri, fapt pentru care reprezentanţii Primăriei comunei Udeşti au adus la cunoştinţa firmei faptul că reziliază contractul de lucrări menţionat mai sus, ca urmare a nerespectării termenelor privind finalizarea lucrării.

În aceste condiţii sâmbătă, N. Ilie împreună cu patru muncitori din cadrul societăţii sale, au demontat coşul de fum de la centrala termică, iar din camera destinată acesteia a luat mai multe componente de la instalaţia centralei pe care le-a încărcat în autocamionul condus de către I. Laurică.

Din declaraţia lui I. Laurică dar şi a lui J. Viorel, a rezultat faptul că au fost închiriaţi de firma a lui N.Ilie pentru a efectua încărcarea şi transportul bunurilor pe ruta Udeşti-Suceava, fără ca aceştia să aibă la cunoştinţă despre legalitatea activităţilor întreprinse de Niţă Ilie.

Poliţiştii au întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Bunurile reclamate a fi sustrase în valoare aproximativă de 15.000 lei, au fost recuperate şi predate reprezentanţilor Primăriei comunei Udeşti, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.


Intră acum și în grupul de