Circulația pe DN 17 B între Crucea și Broșteni s-ar putea deschide pe un singur fir. O decizie va fi luată după avizul Poliției Rutiere și a soluțiilor tehnice ale DRDP Iași


Intră acum și în grupul de

CJSU Suceava a fost convocată, vineri seara, în regim de urgență pentru a discuta situația privind circulația de pe DN 17 B afectat de alunecări de teren între Crucea și Broșteni.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan a solicitat repetat DRDP Iași să intervină operativ, în regim de urgență, în vederea efectuării lucrărilor necesare pentru restabilirea siguranței traficului pe drumul național DN17B între km400+100 și km400+150.

Astfel, luând în considerare faptul că legătura între localitățile Crucea și Broșteni se desfășoară pe rute ocolitoare de peste 100km, motivat de faptul că intervențiile medicale și cele de protecție civilă sunt considerabil afectate de închiderea acestui tronson de drum național, ținând cont de caracterul de urgență și impactul deosebit asupra vieții socio-economice a zonei, inclusiv din perspectiva începerii anului școlar, prefectul județului a convocat vineri seara, la orele 19.00, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat subprefectul Cristian Șologon, inspectorii șefi ai inspectoratelor de poliție, situații de urgență și jandarmi, reprezentanți ai SGA Suceava și SDN Câmpulung Moldovenesc prin videoconferință.

În cadrul ședinței au fost prezentate cronologia evenimentelor, acțiunilor și demersurilor întreprinse până în acest moment, iar directorul general al DRDP Iași Ovidiu Laicu având o intervenție telefonică pe parcursul căreia a făcut o propunere tehnică de deschidere pe un singur fir de circulație, în anumite condiții tehnice clar stabilite și restrictive, a traficului între cele două localități.

Întrucât raportul tehnic al specialiștilor DRDP Iași a fost comunicat în timpul ședinței, a fost solicitată clarificarea unor aspecte de ordin tehnic către DRDP Iași și IPJ Suceava, o decizie urmând a fi adoptată pe baza avizului serviciului  poliției rutiere din cadrul IPJ Suceava și a clarificărilor tehnice absolut obligatorii ale DRDP Iași, în calitate de administrator al drumului.

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat că toți factorii decizionali de la nivelul județului ce sunt implicați în soluționarea acestei probleme au înțeles pe deplin efectele negative, disconfortul, consecințele economice ce apasă asupra multora dintre locuitorii celor două localități, Broșteni și Crucea.

„În același timp, orice decizie am adopta, aceasta trebuie să fie fundamentată legal și trebuie să aibă ca prim obiectiv siguranța oamenilor: atât a muncitorilor care vor interveni pe porțiunea de drum afectată, cât și a participanților la trafic. Vă asigur că facem toate eforturile pentru a soluționa această problemă în timpul cel mai scurt posibil și în deplină respectare a prevederilor legale”, a spus prefectul.


Intră acum și în grupul de