De joi, trenurile vor circula, din nou, pe tronsonul de cale ferata Suceava-Dornesti


Intră acum și în grupul de

Reparaţiile la calea ferată Suceava-Dorneşti, a fost finalizate, conform termenelor stabilite, iar în cursul zilei de miercuri se va face recepţia lucrărilor. Potrivit unui comunicat al CFR SA, primul tren care va circula joi pe linia ferată refăcută este trenul personal 5601 Putna-Iaşi.

CFR SA a atribuit, în 6 octombrie, consorţiului Arcada Company – Swietelsky Construcţii Feroviare – Compania Construcţii Feroviare Câmpulung Moldovenesc – ISPCF Bucureşti un contract de 8,77 milioane de lei pentru a reface terasamentul liniei Suceava-Dorneşti, distrus de inundaţii.

În 25 august, Cabinetul Boc a aprobat o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor produse pe infrastructura feroviară pe linia CF Suceava Nord – Dorneşti.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că după refacerea căii ferate se va relua traficul internaţional spre Ucraina şi va putea fi adus şi cărbunele necesar pentru funcţionarea centralei electro-termice a Termica SA Suceava.


Intră acum și în grupul de