Artistii Filarmonicii din Botosani, in concert la Suceava

Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava deschide seria manifestărilor artistice din această lună, joi, 18 noiembrie, la ora 18.30, când va avea loc un Concert Simfonic susţinut de Filamonica de stat Botoşani.

Filarmonica de Stat Botoşani a fost înfiinţată în anul 1953 prin etatizarea unei orchestre existente, care continua o tradiţie muzicală semnificativă iniţiată de Societatea Muzicală “Armonia”, fondată în anul 1883 de Alexandra Saint-Georges.

Colectivul artistic de bază este Orchestra simfonică, din care, dupa caz, se desprind formaţii mai restrânse, precum: Orchestra de cameră “Ars Moldaviae”, Orchestra de suflători “Armonia”, Cvartetul de coarde “Maestoso”, Trio-ul de suflători “Brevis” etc.

Filarmonica de Stat Botoşani activează în judeţul în care s-a născut George Enescu, în memoria căruia, la fiecare sfârşit de septembrie se organizează la Botoşani, Liveni şi Dorohoi “Zilele George Enescu”.

Biletele la Concertul simfonic costă 10 lei (5 lei – elevi, studenţi, pensionari) şi se pot procura de la Secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava (intrarea B, etaj 1) .

Informaţii şi rezervări se pot obţine la numerele de telefon: 0230/523.718 respectiv 0330/401.807