Altercație în centrul Fălticeniului între mai mulți tineri. Poliția a intervenit în forță și a deschis dosar penal


Intră acum și în grupul de

Mai mulți tineri s-au agresat, joi la prânz, în zona centrală a municipiului Fălticeni, poliția intervenind pentru a detensiona situația și a aplica măsurile legale.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că echipajele de poliție deplasate la fața locului au reușit detensionarea situației și identificarea participanților.

Totodată, s-a stabili că în urma unor conflicte anterioare manifestate la nivel declarativ inclusiv prin mesaje pe rețele de socializare, doi frați de 19 și 15 ani din comuna Cornu Luncii i-au agresat pe alți doi frați gemeni de 17 ani din comuna Mălini, aceștia întâlnindu-se întâmplător pe stradă.

Frații din comuna Cornu Luncii au folosit în timpul agresiunii inclusiv obiecte înțepătoare care au fost ridicate de către polițiști și cu care agresorii au provocat victimelor (celor doi frați gemeni) leziuni superficiale la nivelul unui braț și al coapsei.

Doar una dintre victime a fost transportată la unitate medicală, însă doar pentru toaletare nefiind vorba de leziuni înjunghiate profunde.

Ulterior agresiunii, cei doi frați de 19 și 15 ani au încercat să fugă însă au fost interceptati de un văr și niște prieteni ai victimelor aflați în zonă și au fost și ei agresați superficial.

Trei dintre autori și victime sunt elevi la o unitate de învățământ liceal, însă faptele nu au fost săvârșite în zona școlii, iar tinerii nu se aflau în timpul orelor de curs, a precizat Epureanu.

Potrivit comisar șef Ionuț Epureanu toți tinerii implicați sunt în custodia polițiștilor pentru activități procedurale, iar pentru moment niciunul nu si-a exprimat poziția procesuală prin depunerea vreunei plângeri.

„Cu toate acestea, polițiștii s-au sesizat din oficiu și s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, după  completarea probatoriului urmând a fi dispuse și măsuri procesuale”, a subliniat Epureanu.


Intră acum și în grupul de