Primarul Ion Lungu, nemulțumit de transportul public local deși acesta a fost premiat de AMR cu „Excelență în transport”: Voi lua măsuri. Nu mi se pare corect ca după ce avem o bază modernă, avem tot ce ne trebuie, să fim pe locul 11


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu este mulțumit de activitatea de transport public local din municipiu mai ales că în Barometrul efectuat de Banca Mondială privind calitatea locuirii Suceava este clasată abia pe locul 11.

Primarul spune că va lua măsuri pentru creșterea încrederii sucevenilor în ceea ce înseamnă transportul public de călători.

„Nu mi se pare corect ca după ce avem o bază modernă, avem tot ce ne trebuie, să fim pe locul 11. Nu-s mulțumit de ce se întâmplă și voi lua măsuri”, a spus Lungu.

El a arătat că este încurajator că 41 la sută dintre suceveni utilizează transportul în comun, ceea  ce dovedește că intenția municipalității de a determina cât mai mulți suceveni să utilizeze mijloacele de transport în comun este posibil.

Primarul a menționat că la TPL este o conducere interimară și că urmează să fie numită o conducere definitivă.

„Vom pune o conducere mai tânără care să facă performanță”, a spus Lungu.

Întrebat dacă premiul oferit de AMR de „Excelență în transport” nu este în contradicție cu situația de fapt, primarul a explicat că premiul a fost oferit pentru proiectul de modernizare, dar că e nevoie și de o schimbare de comportament din partea angajaților.

„Degeaba am luat excelența în transport. Am luat-o pentru proiectul în sine, dar gradul de mulțumire depinde de oameni, de conducători, de modul cum se comportă șoferii, controlorii, cei care vând bilete”, a spus Ion Lungu.

Potrivit primarului, viitorul director al TPL este Gabriel Petruc, angajat în Primărie, care a implementat proiectul de modernizare al transportului public local.

„O să-l conving să meargă director la TPL”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de