Conducerile USV și SJU Suceava au semnat protocolul în vederea înființării Spitalului Clinic de Urgență Județean Suceava. Gheorghe Flutur: Mi-am văzut visul împlinit. Acum 12 ani, în 2010, am avut prima inițiativă de transformare a acestui spital în spital clinic


Intră acum și în grupul de

Conducerile Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au semnat, miercuri, în prezența președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, protocolul de colaborare dintre SJU Suceava și USV în vederea înființării Spitalului Clinic de Urgență Județean Suceava.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că este o zi istorică și de o mare însemnătate.

„Cred că este o zi istorică astăzi, 14 septembrie 2022. O zi însemnată. Dacă dăm timpul înapoi, personal, vreau să mulțumesc că mi-am văzut visul împlinit. Acum 12 ani, în 2010, am avut prima inițiativă de transformare a acestui spital în spital clinic. A durat cam mult. Sunt bucuros că suntem în acest moment. Cred că înseamnă mai multă atractivitate pentru Facultatea de Medicină de la Suceava și cred că înseamnă un mare câștig pentru pacienții care vin la spitalul de la Suceava pentru că va crește complexitatea intervențiilor și va crește gradul de pregătire a corpului medical de la Suceava, un corp medical de elită, care este de toată isprava și face un pas important în pregătirea profesională în continuare”, a spus Flutur.

El a arătat că SJU Suceava are 29 de secții și 5 compartimente, iar majoritatea șefilor de secții sunt doctori în științe medicale, iar pentru început se vor autoriza câteva secții, urmând ca procesul să continue.

Flutur a spus că din acest moment se trimit documentațiile pentru avizare la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

Prorectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, a mulțumit managerului SJU Suceava și președintelui CJ Suceava pentru această oportunitate și și-a exprimat încrederea că va fi finalizată prin avizarea de ministerele Educației și Sănătății.

„Odată ce spitalul devine spital clinic celelalte secții se pot autoriza în acest cadru mult mai ușor”, a spus Mihai Dimian.


Intră acum și în grupul de