Fostul primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Șerban, a fost achitat în dosarul în care era acuzat de complicitate la fraudarea fondurilor UE


Intră acum și în grupul de

Fostul primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Șerban, a fost achitat, joi, de Tribunalul Suceava în dosarul în care era acuzat de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Reamintim că în noiembrie 2017 președintele Asociaţiei Producătorilor şi Crescătorilor de Taurine Piatra Şoimului din municipiul Câmpulung Moldovenesc, Ioan Piticari, a fost trimis în judecată de DNA Suceava pentru că ar fi obținut ilegal subvenții pe suprafață în valoare de 1,1 milioane de lei, iar în dosar au fost trimiși în judecată, pentru complicitate, un funcționar APIA, Nicoleta Cheler, și fostul primar din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Șerban.

Instanța a decis, joi, achitarea lui Gabriel Șerban pentru că fapta nu există și a Nicoletei Cheler tot pentru că fapta nu există și ridicarea sechestrului pe bunurile acestora.

În cazul lui Piticiari și a Asociației pe care o conducea, Tribunalul Suceava a dispus încetarea procesului penal având în vedere deciziile Curții Constituționale nr. 297/2018 și nr. 358/2022 referitoare la art. 155 alin. 1 Cod penal, dar a menținut măsurile asiguratorii asupra bunurilor sale.

Totodată, instanța a dispus ca Piticari și Asociaţia Producătorilor şi Crescătorilor de Taurine Piatra Şoimului din municipiul Câmpulung Moldovenesc să achite prejudiciul de circa 1,1 milioane de lei către APIA cu aplicarea accesoriilor fiscale calculate potrivit OUG nr. 66/2011 şi OUG nr. 3/2015 până la data plăţii efective.

Decizia Tribunalului Suceava poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.


Intră acum și în grupul de