Gheorghe Flutur: Se lucrează la studiile pe Autostrada A 7, progresul fiind de circa 80 la sută pe tronsonul Pașcani-Suceava și a depășit 30 la sută pe Suceava-Siret. Am cerut discuții cu firma pentru impulsionarea lucrărilor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, joi, cu conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere stadiul lucrărilor la documentația tehnică pentru Autostrada A 7 pe tronsoanele Pașcani – Suceava-Siret și a anunțat că a solicitat ca luni, la sediul CNAIR, să fie invitată firma care execută lucrările pentru a fi impulsionată să grăbească realizarea studiilor, în special pe tronsonul Suceava-Pașcani.

Flutur a spus că potrivit datelor CNAIR, pe tronsonul Pașcani-Suceava lucrurile sunt destul de avansate și că investigațiile geotehnice sunt realizate în procent de 80%, respectiv 10.011 ml de foraj realizați din totalul de 12.565 ml și că au mai rămas de efectuat foraje pentru drumul de legatură și implicit nodul cu Aeroportul Suceava și pentru restabiliri pentru legăturile rutiere.

Pentru acest tronson pe teren sunt relocate două utilaje, pentru săptămâna în curs, iar firma a menționat că în laborator au fost realizate încercări / analize ale pământurilor pentru aproximativ 50 % din totalul de foraje realizate.

Totodată, investigatiile arheologice au fost realizate pe acest tronson în procent de aproximativ 45% (270 de sondaje realizate), iar următoarea campanie este programată la sfârșitul lunii septembrie, după recoltarea culturilor de floarea – soarelui.

În ceea ce privește Memoriul de mediu sunt în discuție observații transmite din partea departamentului de mediu și observațiile prestatorului.

La tronsonul Suceava-Siret investigațiile geotehnice avansează și sunt realizate în procent de 31%, respectiv 2.500 ml de foraj realizați din totalul de 8.164 ml fără noduri, iar în prezent pe teren se forează cu două utilaje mobilizate pe sectoarele 6 și 7.

Pe acest tronson au fost finalizate 15 la sută din analizele de laborator pe sectorul 2, 60 la sută finalizate pe sectorul 5 și 50 la sută finalizate pe sectorul 6, în timp ce investigațiile arheologice au fost realizate în procent de aproximativ 30% (130 de sondaje realizate), următoarea campanie fiind programată tot la sfârșitul lunii septembrie după recoltarea culturilor de floarea – soarelui.

 Memoriu de mediu este în prezent în elaborare la prestator.

„Din datele pe care le avem vedem că execuția lucrărilor se face într-un ritm pe care mi-l doresc mai alert pentru că vrem ca studiile să fie depuse la sfârșitul acestui an-începutul anului viitor astfel încât să intrăm în linie dreaptă cu procedura de licitație în vederea execuției”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de