IPS Calinic dezminte zvonul că PS Damaschin va pleca episcop vicar în altă eparhie  


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a dezmințit zvonul că episcopul vicar PS Damaschin ar urma să plece în altă eparhie și a respins și acuzele că acesta ar fi persecutat.

Un enoriaș l-a întrebat pe ierarh despre zvonurile care dau ca sigură plecarea Preasfințitului Damaschin de la Suceava ca Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru că acesta ar fi „prigonit” de IPS Calinic pentru și-ar fi dorit un alt episcop-vicar.

Mai mult, credinciosul a amintit că la o Sfântă Liturghie la Catedrala din Suceava, IPS Calinic ar fi spus că  „la Taina Sfântului Maslu va fi și Vlădica Damaschin, că și așa faceți valuri pe site-uri că este prigonit. Nu-i nimeni prigonit în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăutilor!”

IPS Calinic a dezmințit acest zvon și l-a îndemnat pe credincios să studieze ordinea canonică a eparhiilor din Patriarhia Română pentru a vedea că acest lucru nu este posibil.

„Preasfinția Sa nu ar putea fi ales în eparhia zvonită decât în calitate de chiriarh, ceea ce, după cum știți, iar nu este posibil, în acest moment existând deja un chiriarh. Dar, ca să fiți sigur că nu este un vlădică persecutat, vă rog să-l abordați direct pe Preasfinția sa”, a transmis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de