Avertizări meteo cod galben pentru județul Suceava de ploi abundente și vânt puternic în week-end. Duminică vremea se răcește, iar la munte se va semnala lapoviță


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri două avertizări cod galben valabile în județul Suceava.

O primă avertizare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate, este valabilă de sâmbătă, 17 septembrie, ora 12:00 până duminică, 18 septembrie, ora 20:00.

Conform ANM, în intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Meteorologii notează că duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

O a doua avertizare vizează intensificări ale vântului și este valabilă duminică între orele 02:00 și 20:00.

Meteorologii arată că începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.


Intră acum și în grupul de