HP Omen 15: un laptop ideal pentru a îmbina munca și distracția la un preț rezonabil


Intră acum și în grupul de

Una dintre primele mărci clasice de computere care s-a angajat ferm să ofere o familie de laptopuri de gaming a fost HP. De atunci, Omen a devenit un brand recunoscut în acest sector.

HP Omen 15 este unul dintre cele mai recente modele de notebook-uri de gaming, mai echilibrate. Cu el, utilizatorul ia acasă un aparat cu care poate juca jocuri la 1080p la un preț accesibil și toate acestea cu un design potrivit pentru toată lumea.

Uitați de „musculosul” HP Omen

Poate vă amintiți designul generațiilor anterioare de laptopuri Omen. Aspectul lor mai radical și accentul pus pe impresionarea cu un hardware musculos a fost un răspuns la un prim imbold puternic din partea lumii gamingului pentru mărcile nespecializate.

HP Omen 15 lasă în urmă aspectul superficial al generației anterioare, iar în acest nou model își reafirmă angajamentul față de un design mai elegant, cu accente de gaming exact acolo unde este nevoie.

Carcasa acestui HP laptop oferă doar un finisaj negru mat. Arată atrăgător, dar trebuie să aveți grijă cu urmele degetelor, deoarece nu este greu ca amprentele să lase urme greu de îndepărtat, chiar dacă nu sunt foarte vizibile. Logo-ul reînnoit Omen iese și mai mult în evidență, ceea ce conferă dispozitivului multă personalitate. Și oferă un ton schimbător în funcție de incidența luminii asupra sa.

HP Omen 15 este finisat în plastic, ceea ce are un efect direct asupra robusteții dispozitivului, care este ceva mai mică decât în cazul modelelor cu finisaje pe bază de aliaje metalice. În orice caz, este totuși un dispozitiv robust, cu detalii bune, cum ar fi deschiderea la 180 de grade a ecranului, care, de altfel, poate fi ridicat confortabil și fără probleme cu o singură mână.

HP Omen 15 este un dispozitiv destul de standard în ceea ce privește greutatea și grosimea. Vorbim despre 2,5 kg și puțin peste 2,2 cm pe laturi.

Conectivitatea lui HP Omen 15 a vizat în principal varietatea, rezultând un dispozitiv destul de bine conectat. În partea dreaptă se află două porturi USB-A separate de celelalte porturi de pe partea laterală printr-o gură de aerisire secundară. Aceste două porturi USB sunt însoțite de un Thunderbolt 3 (USB-C cu DisplayPort 1.4) și de un port miniDisplayport.

Conectivitatea acestui HP laptop este polivalentă și nu omite niciun port important pentru scopul său general, dar nu suportă încărcare USB-C.

Pe de altă parte, există un nou port USB-A, un port HDMI 2.0a, mufa combinată pentru căști/microfon (DTS:X Ultra), un slot pentru card SD și un port Ethernet. De asemenea, în această parte există spațiu pentru portul de alimentare proprietar HP pentru încărcarea cu adaptorul de 200 W inclus. Pe acest dispozitiv, nu este posibilă încărcarea dispozitivului prin intermediul portului USB-C.

De asemenea, nu este loc pentru un cititor de amprente pentru o identificare rapidă și ușoară, lucru care nu prea se potrivește cu această ocazie pe butonul home, care a fost plasat ca o tastă suplimentară pe rândul de sus al tastaturii.

Camera web, amplasată în rama superioară, oferă o rezoluție de 720p și o calitate generală nu tocmai conformă cu ceea ce ne așteptăm de la un dispozitiv de această dimensiune și focalizare.

În ceea ce privește conectivitatea wireless, acest HP laptop oferă Wifi 6 și Bluetooth 5.1.

Un ecran de notebook care se potrivește cu prețul dispozitivului

Spiritul multifuncțional și polivalent pe care multe familii de laptopuri de gaming și-l asumă de câțiva ani încoace se reflectă perfect în ecranul acestui nou HP Omen 15.

HP Omen 15 dispune de un ecran standard cu rezoluție 1080p și rată de reîmprospătare de 144 Hz, pe care îl putem considera standard pentru un notebook de gaming. Are 15,6 inci, rezoluție IPS și FullHD.

De sunetul acestui sistem se ocupă, în principiu, Bang & Olufsen, care își folosește expertiza pentru a „acorda” cele două difuzoare cu ajutorul tehnologiei HP Audio Boost.

Ryzen 7 + RTX 3070: o combinație câștigătoare

HP a fost una dintre mărcile care a optat pentru procesoarele AMD pentru echipamentele sale de gaming. Ei nu sunt singurii, deoarece există configurații cu chipuri Intel.

Dar având în vedere performanțele acestei combinații de RTX 3070 cu un procesor precum Ryzen 7 5800H atât pentru jocuri, cât și pentru orice sarcină solicitantă sau pentru timp liber/lucru, ar fi alegerea pe care am face-o pentru acest calculator Omen dacă ne uităm la raportul performanță/preț.

Pe partea de grafică, Nvidia RTX 3070 (100W) este cel mai atractiv punct al acestui HP Omen 15.

Un sistem de răcire uimitor

Omen Tempest Cooling. Acesta este numele pe care HP l-a dat sistemului de răcire pentru gama sa de notebook-uri. Sistemul este format din două ventilatoare susținute de cinci conducte de căldură, care reduc temperatura din interiorul notebook-ului și scot aerul din notebook prin cele trei fante de ventilație.(W.M.)


Intră acum și în grupul de