FOTO//Incendiul care a afectat sala de evenimente de la Curtea Bizantină din Șcheia a izbucnit de la un cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

incendiul ce a izbucnit marți dimineața la sala de evenimente a unei pensiuni din Șcheia a fost inițiat de la un cablu electric defect.

Potrivit sergent major Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava pompierii militari ai Detașamentelor de Pompieri Suceava și Rădăuți, împreună cu cei ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, au intervenit cu șase autospeciale de stingere, o autoscară de intervenție la înălțime și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei săli de evenimente din comuna Șcheia.

La sosirea echipajelor, ardeau cu degajări mari de fum materiale combustibile depozitate în încăperile de la nivelul mansardei, incendiul fiind propagat la acoperișul construcției.

Au ars acoperișul sălii de evenimente pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și materiale combustibile depozitate în încăperile de la nivelul mansardei. Au mai ars centrala de ventilare (climatizare), bârne din lemn și astereala acoperișului. S-au degradat bunuri din interior și finisajele interioare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat, arată sursa citată.

Incendiul a fost lichidat la ora 7:30, iar pompierii au salvat restul construcției și pensiunea turistică adiacentă, aflată la circa 5 metri distanță.


Intră acum și în grupul de