Primarul Ion Lungu anunță că de la mijlocul lunii octombrie va putea fi folosită ruta alternativă Suceava-Botoșani


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că în data de 15 octombrie vor fi finalizate lucrările la Ruta Alternativa Suceava -Botoșani, tronson II, strada Apeductului.

El a spus că odată  cu finalizarea acestor lucrări vor putea fi folosite, până  la finalizarea tronsonului al treilea , respectiv a viaductului peste calea ferată, două variante provizorii pentru autoturisme de pe strada Mirăuți cu ieșire in DN 29 la Școala generală Plopeni cu trecere peste Calea ferată la nivel (fosta haltă Lisaura), cu o lungime de 7,2 Km din care: 4,7 km drum asfaltat(parțial betonat) și 2,5 km nemodernizat.

Primarul a mai arătat că o altă variantă, pentru traficul greu, este cu trecere pe la gara Văratec și  ieșire în DN 29 la moară la Salcea, cu o lungine de 10,8 Km, din care 6,9 km asfaltat (parțial  betonat) și 3,9 km nemodernizat.

El a mai spus că totodată se lucrează la montarea stâlpilor pentru iluminat public care va fi pus în funcțiune la 1 noiembrie.

Ion Lungu a precizat că Primăria Suceava va balasta împreună cu Primăria Salcea drumurile nemodernizate astfel încât acestea să fie funcționale.

Primarul a mai anunțat că în sedința de Consiliu local din această lună vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici la Sensul giratoriu intersecție Calea Unirii cu Traian Vuia, ce ar urma să fie finalizat până la sfârșitul anului.

„Sperăm ca până în anul 2024 să terminăm varianta total asfaltată a Rutei Alternative cu ieșire în DN 29 la fosta Avicola Burdujeni, cu finanțare din PNI Anghel Saligny”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de