Suceveanul Rafael Barac-Bologa a fost ales vicepreședinte al Consiliului Tineretului din România


Intră acum și în grupul de

Tânărul sucevean Rafael Barac-Bologa a fost ales, de Adunarea Generală, vicepreședinte în Consiliul Tineretului din România, anunță Consiliul Județean al Elevilor Suceava.

Potrivit sursei citate, nu este pentru prima dată când acesta reprezintă tinerii la nivel național, el fiind, pe parcursul ultimilor patru ani, atât vicepreședinte în Consiliul Național al Elevilor, cât și președintele structurii județene.

Consiliul Județean al Elevilor Suceava menționează că săptămâna trecută, în perioada 15-18 septembrie, în municipiul Cluj, s-a desfășurat Summit-ul Tinerilor 7.0.

În cadrul acestui summit a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Tineretului, unde s-au desfășurat alegerile pentru Biroul permanent de conducere, dar și dezbateri despre problemele importante pe care tinerii din România le întâmpină.

„Scopul Consiliului Tineretului din România este de a acționa pentru apărarea și promovarea drepturilor tinerilor români din țară și din străinătate, precum și în vederea creșterii participării active a acestora la viața comunităților din care fac parte”, se precizează în comunicat.

Totodată se arată că CTR sprijină și susține interesele comune ale membrilor săi la nivel local, regional, național, european și internațional.

„CTR și-a asumat misiunea de a asigura prezența unei voci puternice a tinerilor în plan instituțional și public, în procesul de dezvoltare a politicilor publice care vizează tinerii și care pot avea un impact semnificativ asupra tinerilor, inclusiv în domenii care vizează ocuparea, educația, sănătatea, participarea civică și politică și voluntariatul. În acest sens, CTR reprezintă principalul partener neguvernamental pe probleme de tineret în raport cu autoritățile și instituțiile publice centrale abilitate în domeniul politicilor pentru tineret”, a adăugat sursa citată.

În prezent, CTR reunește 22 de structuri federative, cu o rețea de peste 500 de organizații de și pentru tineret din țară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) și Organizația Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth).

„Viața civică activă a tinerilor, participarea acestora ca cetățeni activi, susținerea tinerilor antreprenori, promovarea sustenabilității de mediu și a grupurilor asociative de tineret sunt doar câteva dintre obiectivele propuse de tânărul sucevean în cadrul candidaturii sale”, se precizează în comunicat.


Intră acum și în grupul de