Tigari in peretii laterali ai microbuzului


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni şi lucrătorii vamali din P.T.F. Siret au depistat în microbuzul unui cetăţean ucrainean peste 700 pachete de ţigări ce erau ascunse în pereţii laterali ai maşinii. Potrivit IJPF Suceava, s-a prezentat în P.T.F. Siret pentru a intra în ţară conducând un microbuz marca „ Opel ”, cetăţeanul ucrainean F. Heorhiy, în vârstă de 50 de ani.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereţii laterali ai microbuzului, un număr de 710 pachete de ţigări marca „ Viceroy” de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 2840 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret, pe timpul executării unei misiuni specifice, au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, în apropierea unei staţii peco din oraşul Siret, pe un teren agricol, două persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră au fost identificaţi P. Grigore, în vârstă de 34 de ani , domiciliat în comuna Timişeşti, judeţul Neamţ şi K. Maria, în vârstă de 33 de ani, din Ucraina, care transportau mai multe bagaje care conţineau ţigări.

În urma inventarierii bunurilor găsite asupra celor două persoane s-a descoperit cantitatea de 608 pachete de ţigări ( 550 pachete marca „ Winston” şi şi 58 marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană în valoare de 5228 lei, fără documente legale de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de valoare de 5.228 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar celor două persoane li s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României de bunuri accizabile supuse marcării.

Actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.


Intră acum și în grupul de