Judetul Suceava, in grafic pentru aderarea la Spatiul Schengen


Intră acum și în grupul de

Lucrările la fâşia verde cât şi cele de modernizare la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina vor fi finalizate până la finele acestui an, prin urmare, judeţul Suceava va fi pregătit pentru aderarea la Spaţiul Schengen, a declarat marţi, prefectul de Suceava Sorin Arcadie Popescu. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în ceea ce priveşte fâşia verde, se definitivează lucrările de defrişare, urmând ca acestea să fie finalizate în aceste zile.

Popescu a arătat că punctele de trafic internaţional, cel rutier de la Siret şi cel feroviar de la Vicşani, sunt modernizate conform standardelor Schengen. El a menţionat că se finalizează şi lucrările de modernizare la punctele de mic trafic Climăuţi, Vicov şi Ulma care, de la 1 ianuarie, vor funcţiona în regim de puncte de frontieră de trafic internaţional.

Punctele de frontieră din Ulma, Izvoarele Sucevei şi Climăuţi au activitatea suspendată din luna martie pentru finalizarea unor lucrări de reconstrucţie şi amenajare, în vederea aducerii lor la standardele Schengen.


Intră acum și în grupul de