Distinctii obtinute de elevii suceveni la Concursul national de matematica si fizica „Vranceanu Procopiu” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Naţional „Ferdinand I ” din Bacău, în perioada 11-14 noiembrie 2010, a avut loc ediţia a XI-a a Concursului naţional de matematică şi fizică „Vrânceanu Procopiu”, concurs nominalizat în calendarul concursurilor şcolare al M.E.C.T.S. pentru anul 2010.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, concursul este destinat elevilor din clasele IX-XII şi constă în două probe scrise.

„Prima probă constă din două probleme de matematică şi două de fizică din programa de liceu aferentă candidatului, iar la a doua probă elevul optează pentru matematică sau fizică, problemele fiind din programa pentru olimpiada internaţională -la fizică programa de concurs cuprinde şi materia de liceu aferentă anilor şcolari anteriori”, a declarat Petru Carcalete.

Din judeţul Suceava a participat un lot format din 4 elevi, distinşi cu premii sau menţiuni la olimpiadele de matematică sau fizică din anul şcolar precedent.
S-au obţinut 2 distincţii, respectiv un premiu III şi o menţiune M.E.C.T.

Astfel, premiul III a revenit elevului Pahomi Eugen Tudor din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, pregătit la fizică de prof. Rotaru Fănica, iar la matematică de Amorăriţei Cristian, în timp ce menţiunea a fost obţinută de Murăraşu Ionel, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, meditat la fizică de prof. Ciuruş Maricl, iar la matematică de Pavel Florentina.


Intră acum și în grupul de