Gheorghe Flutur, ședință tehnică împreună cu responsabili din Ministerul Transporturilor, Cancelaria Primului Ministru și Autoritatea Vamală: Am intrat în linie dreaptă cu deschiderea PTF Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, miercuri, o ședință tehnică cu responsabili de la Cancelaria Primului Ministru, de la Ministerul Transporturilor și Autoritatea Vamală Română pentru pregătirea deschiderii PTF Vicovu de Sus.

„Am intrat în linie dreaptă cu deschiderea punctului de frontieră de la Vicovu de Sus. Am cerut în mod expres sensuri giratorii la intersecția drumului național care pleacă din vamă cu Brodina, sensuri giratorii sau semafor la intersecția cu Bivolărie-Putna, la intersecția din Vicovu de Jos cu drumul spre Voitinel, modernizarea a cinci treceri de cale ferată pentru că nu arată bine. Sunt bucuros că s-a anunțat modernizarea drumului de la Rădăuți până în PTF Vicovu de Sus”, a spus Flutur.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a spus că a  vizualizat toată porțiunea de drum de la Suceava până în punctul de trecere Vicovu de Sus și că s-a stabilit cu toți primarii din proximitate intervențiile necesare pentru a prelua traficul suplimentar care va fi generat de acest punct de frontieră nou.

„Este foarte importantă deschiderea acestui punct de frontieră și pentru economia județului și pentru localitățile din proximitate, dar este și mai important ca cetățenii de pe acest culoar de tranzit să fie protejați de traficul suplimentar și să fie sprijiniți ca traficul local să nu se suprapună cu traficul de tranzit”, a spus Scrioșteanu.

Consilierul de stat Mihnea Claudiu Drumea de la Cancelaria Primului Ministru a transmis că Guvernul este pregătit să asigure tot ceea ce este nevoie pentru ca deschiderea acestui nou punct de frontieră să se facă fără probleme.

Secretarul general al Autorității Vamale Române, Daniel Nache, a precizat că Biroul Vamal Vicov a fost deschis încă din 2016 când s-a angajat personal.

„Autoritatea Vamală Română este pregătită pentru asigurarea de personal necesar atât pentru traficul mic și de persoane, cât și pentru traficul greu. Ne aflăm azi aici pentru a identifica lărgirea benzilor de circulație. După cum vedeți nu se poate intra sau ieși cu autocamioane”, a spus Nache.

Prezent la Vicovu de Sus, prefectul de Suceava Alexandru Moldovan a spus că s-au clarificat mai multe aspecte ce trebuie avute în vedere pentru a se fluidiza și asigura siguranță în trafic imediat ce punctul va fi deschis.


Intră acum și în grupul de